Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Tillbaka

Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Författare: Emma Hamberg
Titel: Larma, släcka, rädda i Rosengädda
ISBN: 978-91-7579-021-3
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2014-05-19

Ladda ner omslag

Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.

Larma, släcka, rädda i Rosengädda är en berättelse om passion, rädsla och modet att kliva ut ur gamla invanda mönster. Det här är den fristående fortsättningen på Rosengädda nästa!.

Sagt om boken:
”Absolut oemotståndlig feelgood av en författare med en helt egen röst.”
Kajsa Ingemarsson, Aftonbladet

Larma, släcka, rädda i Rosengädda är ren underhållning med hög mysfaktor. … en bok att tycka om. Faktiskt en sådan bok som jag själv skulle vilja skriva. Men det kan jag inte och därför är jag tacksam över att få läsa det Emma Hamberg skapat. Hon kan.”
Mariestads-Tidningen

”Det här är en klassisk feelgood-roman, fylld av god mat, vackra ting och en vänskap mellan alla dem som känner sig annorlunda på ett eller annat sätt. … Mysigt och småputtrigt är det, och det passar mig som läsare precis. ”
LitteraturMagazinet

”Det är en bok att sträckläsa i soffan en regnig dag och som lämnar läsaren med ett leende på läpparna.”
BTJ