Kvinnorna på 10:e våningen

Tillbaka

Kvinnorna på 10:e våningen

Författare: Karin Alfredsson
Titel: Kvinnorna på 10:e våningen
Genre: Dokumentärthriller
ISBN: 978-91-86067-54-0
Antal sidor: 320
Utgivningsdag: 2009-07-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En svensk man faller oförklarligt från en vietnamesisk hotellbalkong och dör. En svårt blödande flicka kommer in på ett sjukhus i Hanoi. Ett alltför stort antal förlossningar på samma sjukhus slutar med dödfödda barn.
Samtidigt så ser den gamla cigarettförsäljerskan Lieu en kvinna som i en sportbag tar med sig nyfödda barn från sjukhuset – och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen Elg är i Hanoi för att arbetar på sjukhuset och möter där flickprostitution, sexuell misshandel och många unga mödrar vars nyfödda barn oförklarligt försvinner ”till destruktion”. När Ellen och Lieus vägar möts förstår hon det som ingen annan velat tro…

Kvinnorna på 10:e våningen är Karin Alfredssons andra deckare och en spännande dokumentärthriller om kvinnoöden i Vietnam. För sin deckardebut, 80º från Varmvattnet, vann Karin Deckarakademins debutantpris.

”En ovanligt tät thriller.”
Dagens Nyheter

”Vietnams kvinnor lever och lyser i denna utmärkta roman”
Kommunalarbetaren

”Med närvaro och skärpa skildrar Alfredsson Vietnams kvinnoöden. Skickligt väver hon samman stycken av västerlänningars syn på Vietnam, sjudande gatuliv, klibbig värme och vietnamesiska seder och bruk, med rösterna från några vietnamesiska kvinnor.”
Dalarnas Tidning

Sagt om 80º från Varmvattnet:
”En utsökt debut. Karin Alfredsson träffar mitt i prick.”
Eskilstuna-Kuriren

”Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Hon gör det bra! Man blir gripen, förbannad och engagerad.”
Damernas Värld