Kvinnorna i sjön

Tillbaka

Kvinnorna i sjön

Författare: Lars Rambe
Titel: Kvinnorna i sjön
Genre: Skräck
ISBN: 978-91-87319-16-7
Antal sidor: 464
Utgivningsdag: 2013-03-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Johan Åberg fotograferar det gamla industriområdet vid Järlasjön i Nacka, en rå och sliten miljö som fascinerar honom. När två unga kvinnor hittas mördade i sjön berör det Johan djupt. Synerna som förföljer honom antyder att han vet mer om det som har hänt än han förstår. Snart dras han in i ett triangeldrama som förändrar hans liv för alltid.

Sexton år senare har industriområdet omdanats. Här bjuds det goda livet i vackra ljusa bostäder intill sjön. Det är hit Johan motvilligt återvänder, nu en trasig man plågad av huvudvärk, minnesluckor och vålnaderna som hemsöker honom.

Kvinnorna i sjön är en suggestiv skräckroman, en djupt psykologisk thriller som utforskar vad vi egentligen vet om oss själva, vad som händer i våra drömmar och vad vi väljer att minnas. Johans upplevelser ställs mot berättelsen om en plats med en mörk hemlighet. I bakgrunden ligger spökhistorien om de dränkta kvinnorna, de som enligt sägnen visar sig för de levande.

Sagt om boken:
”Smart och gåtfullt när det övernaturliga tar plats i högst vardagligt storstadsliv.”
Mats Strandberg

”En skickligt uppbyggd, mörk och skrämmande berättelse. Spännande från första till sista sidan. Det har tänts en ny stjärna på den svenska skräckhimlen, och hans namn är Lars Rambe.”
Caroline L Jensen

”Rambe har förmågan att hålla liv i det vackra även när mörker och död härskar. Han har den litterära talangen att föra oss från skräck till hopp och spänning.”
Il Messaggero/Italien

Om författaren
Fotograf: HÅKAN MÅLBÄCK
Böcker av författaren