Kvicksand

Tillbaka

Kvicksand

Författare: Henning Mankell
Titel: Kvicksand
Genre: Självbiografi
ISBN: 978-91-7579-113-5
Antal sidor: 347
Utgivningsdag: 2015-07-15

Ladda ner omslag

I januari 2014 fick jag besked om att jag hade en allvarlig spridd cancer.

Men Kvicksand är inte en bok som handlar om död och undergång utan om vad det innebär att vara människa. Jag har gjort en vandring från min barndom till den jag är idag och berättar om händelser som har haft avgörande betydelse för mig, och om personer som har gett mig nya perspektiv. Om män och kvinnor som jag aldrig har träffat men som jag önskar att jag hade mött.

Jag berättar om kärlek och svartsjuka och om mod och rädsla. Och om hur det är att leva med en dödshotande sjukdom.

Det är en bok om hur mänskligheten levt och lever och hur jag själv levt och lever mitt eget liv. Och, inte minst, om den stora livsglädjen. Som återkom när jag lyckades ta mig ur den kvicksand som hotade att dra ner mig i avgrunden.

Sagt om boken
”En både stark och gripande bok”
Dagens Nyheter

”Kvicksand är en både stark och gripande bok, kanske just för att den slår upp så stora rymder kring den eviga frågan om vad det är att vara människa. Man lyssnar gärna, här finns tröst att hämta och efterklangen är lång.”
Lars Linder, Dagens Nyheter

”Jag tycker mycket om hans bok… Förnuftet är ateistens tröst i dödsångesten. Kvicksand skänker paradoxalt nog livsmod.”
Aftonbladet

”Här finns ett varmt och bultande hjärta, en djupt personlig röst, vilket gör Kvicksand till en lovsång till livet som skänker en strimma hopp till den som förtvivlar.”
Dalademokraten

”Den här bokens glöd, dess spirande kärlek till människan, till alla människor, till vår historia och framtid, gör mig för en stund mer hoppfull angående världen. Den sätter tankarna i rullning och tvingar oss att ta ställning, åtminstone inför oss själva. Den vågar ju vara mänsklig.”
Helsingborgs Dagblad

”Kvicksand är en allvarsam bok, författad av en skrivande, tänkande man som alltid sökt kunskap och som nu i backspegelns perspektiv ger glimtar av det han upplevt och lärt.”
Göteborgs-Posten

”Om jag skulle ge en bok till någon som drabbats av cancer och är i behov av förtröstan, en ny identitet och, jo faktiskt, hopp är det den här boken jag skulle skänka.”
Norrköpings Tidningar