Krigsfångarna

Tillbaka

Krigsfångarna

Författare: Guido Knopp
Titel: Krigsfångarna
Översättare: Andrea Ängkvist Resch
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-86369-28-6
Antal sidor: 416
Utgivningsdag: 2010-04-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Andra världskriget är ökänt för sina fasansfulla krigsläger och förintelsen har skakat om efterkrigstidens människor. Men några som ofta glöms bort är de elva miljoner tyskar som fördes till läger runtom i världen. Nästan en miljon tyska fångar återvände aldrig och än i dag räknas fortfarande hundratusentals som saknade.

Krigsfångarna är ett omskakande dokument där Guido Knopp låter de sista samtidsvittnena komma till tals. Vi får ta del av spektakulära flyktförsök, dödsmarscherna till öst och fasorna i de sovjetiska lägren. Men samtidigt som boken är fylld av tragedi, finns här historier om vänskap och kärlek mellan fiender och nationaliteter. Knopp berättar även historien om de som hamnade i tyska läger, så som de omkring tre miljoner sovjetiska fångar som dog i tyskt förvar.

Guido Knopp är en av Tysklands mest lästa historiska författare och har givit ut ett flertal böcker på svenska. Krigsfångarna är rikligt illustrerad med samtidsfoton som illustrerar lägrens våndor. Fotona tillsammans med samtidsrösterna skapar en stark närvaro och skildrar många olika öden.

Om författaren
Böcker av författaren