Klockan 21:37

Tillbaka

Klockan 21:37

Författare: Karin Alfredsson
Titel: Klockan 21:37
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-86067-88-5
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2010-07-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Ny bok om Ellen Elg – som den här gången utspelar sig i Polen!

En ung polsk kvinna är gravid, men ett barn nu skulle ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Men i ett land där abort är förbjudet är det inte så lätt att avsluta en oönskad graviditet.
Hennes bror ser Polens framtid i den katolska tron där familjen är något heligt. Dessutom är han beredd att ta till långt mer drastiska metoder för att motarbeta moderna värderingar i samhället. Även om det gäller sin egen syster.
Samtidigt stävar skeppet Aurora mot den polska kusten. Ombord finns en holländsk organisation som genomför aborter på internationellt vatten. Den enda utvägen för någon men en provokation som inte kan tolereras för en annan.

Den svenska läkaren Ellen är mammaledig, men när hon får en förfrågan att följa med Aurora till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej. Detta är Karin Alfredssons tredje bok om i serien om Ellen Elg.

Sagt om boken:
”Spänningsroman som förenar spänning och patos på ett alldeles förträffligt sätt.”
Katarina Wennstam, Aftonbladet

”Att en svensk deckare som inte översatts till något annat språk kan riva upp starka känslor och en het debatt utomlands hör inte till vanligheterna. Men efter att Karin Alfredsson under 2009 släppt sin deckare Klockan 21.37 blev det så. I Polen.”
Journalisten

”Boken är hjärtskärande, men också en rejäl spark i magen.”
Östgöta Correspondenten

”Det här är Karin Alfredssons tredje bok om läkaren Ellen Elg, och den är hennes bästa.”
Journalisten

”Med små antydningar och bilder levandegörs personerna, gestaltas verkligheten, vävs in i helheten, och i slutet faller allt på plats. En rätt sorglig plats då författaren dessutom påpekar att allt viktigt i boken är sant, och att likheten med verkligheten är avsiktliga.”
Skånska Dagbladet

”Det är väldigt bra.”
Gefle Dagblad