Kinesen

Tillbaka

Kinesen

Författare: Henning Mankell
Titel: Kinesen
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86067-55-7
Antal sidor: 592
Utgivningsdag: 2009-07-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Henning Mankells bästa deckare på 15 år!”
Svenska Dagbladet

I den lilla byn Hesjövallen har 19 människor slaktats på det mest bestialiska sätt. Alla är mycket gamla och de har gått en fruktansvärd död tillmötes. Undantaget är en 12-årig pojke som dödats i sömnen. Polisen säger att endast en fullständig vettvilling kan ha utfört något så fruktansvärt. Det enda spår som finns efter gärningsmannen är ett rött sidenband som hittats på mordplatsen.
När domaren Birgitta Roslin läser om dådet i inser hon att hon är släkt med några av offren. Och ju mer insyn hon får i utredningen förstår hon att detta inte är en galnings vansinnesdåd. När hon försöker ta redan på vad som egentligen hänt i den lilla byn dras hon aningslöst in i ett världspolitiskt spel där hennes eget liv är hennes insats.

”Berättelsen är effektiv och fängslande, man sträckläser.”
Borås Tidning

”När sista sidan är lagd till handlingarna känns det som att det kommer att dröja länge innan en liknande läsupplevelse erbjuds.”
Barometern

”För mig är Henning Mankell en av dagens främsta kriminalförfattare. Han hör hemma i den stora traditionen av författare vars verk överskrider genrer och blir till litteratur som är både spännande och tar ställning.”
Michael Ondaatje, författare till Den engelska patienten