Kast med liten kniv

Tillbaka

Kast med liten kniv

Författare: Sara Kadefors
Titel: Kast med liten kniv
Genre: Roman
ISBN: 978-91-87319-33-4
Antal sidor: 319
Utgivningsdag: 2013-06-17

Ladda ner omslag

”Sara Kadefors oslagbara berättardriv gör att man sträckläser.” DN

NU: Jonas bor med fru och barn utanför Göteborg. Det går bra för firman och han hinner vara både engagerad pappa och idrottstränare. Allt är i det närmaste perfekt. Tills en sen natt då han råkar få höra ett samtal. Efter det är ingenting sig likt. Smärtan från det förflutna dyker upp igen – med dubbel kraft.

DÅ: Han hänger med halvkriminella kompisar, stämplas som mindre vetande i skolan och blir nertryckt hemma av sin smarta storasyster. Den enda han kan vara sig själv med är Rebecka, som inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. En dag händer det ofattbara och hela tillvaron kastas omkull. Efter det stänger han dörren om sig själv och kastar knivar i väggen medan tiden passerar.

Nu håller allt som hans liv är uppbyggt kring återigen på att rämna. Kanske måste han göra upp med det gamla för att en dag kunna leva fullt ut?

Kast med liten kniv är en roman om bagaget som vi alla går och bär på, om en frånvarande vuxenvärld, men också om vänskap och kärlek. Som alltid i Sara Kadefors romaner blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa.

Sagt om boken:
”Läs, läs och läs! Kadefors är briljant!”
Books on my mind

”Rolig, tragisk, skarp. Skickligt och trovärdigt berättad. Hon kan konsten att bygga känslor mellan raderna och det känns när de träffar en i magen.”
P4 Skaraborg

”Nya romanen, en parallellhistoria mellan nu och då, serveras på ett detaljrikt filmiskt språkfat. Kapitlen från tonåringarnas 70- och 80-tal är värda en egen bok.”
Fokus

”Sara Kadefors hantverksskicklighet är en styrka när hon ska föra fram en känslosam berättelse.”
Ystads Allehanda