Kärt barn

Tillbaka

Kärt barn

Författare: Joanne Harris
Titel: Kärt barn
Översättare: Annika H Löfvendahl
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-86969-18-9
Antal sidor: 480
Utgivningsdag: 2012-06-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Det var en gång en änka som hade tre söner, och deras namn var Svart, Brun och Blå. Svart var den äldste, lynnig och aggressiv. Brun var mellanbarnet, blyg och trög. Men Blå var sin mors favorit. Och han var en mördare.

BB har en egen hemsida, badguysrock, där han lever ut sina fantasier och hyllar sina idoler. På hemsidan planerar han helt öppet att utföra det perfekta brottet, samtidigt som han skriver på en berättelse om blueeyedboy, hans eget alias på nätet. Blueeyedboy är inte som andra och har haft en tuff barndom, med en sträng och överbeskyddande mor. Men vad är sanning och vad är friktion? Har BB verkligen misshandlats svårt? Är modern verkligen den hemska tyrann hon utmålas som? Och vem är Albertine, flickan som kommenterar hans inlägg och som verkar känna till vissa händelser i hans förflutna?

Med Kärt barn tar Joanne Harris steget fullt ut i thrillergenren och åstadkommer en isande psykologisk spänningsroman med många oväntade vändningar. För vem är egentligen offer och förövare i den här historien där inga inblandade röjer sina egentliga identiteter?

Joanne Harris fick sitt stora internationella genombrott med romanen Choklad (Chocolat), som senare filmatiserades av svenske Lasse Hallström med Johnny Depp och Juliette Binoche i huvudrollerna.
Med den så kallade mattrilogin, som förutom Choklad även innefattar En doft av apelsin och En smak av vin fick Joanne Harris en storpublik över hela världen och i dag utkommer hennes böcker i fler än fyrtio länder.

Sagt om boken:
Kärt barn är en nervkittlande psykologisk thriller som inte lämnar någon oberörd. Med samma fantastiska språk som trollband oss i romanen Chocolat beskriver författaren en mörk och skrämmande värld där den obehagliga stämningen hela tiden byggs på.”
Allers

”Briljant och genomskådande”
Borlänge Tidning

”Det är en riktigt otäck historia som håller läsaren rak i ryggen av spänning.”
ICA Kuriren

”Klaustrofobisk och ibland svårgripbar. Det betyder inte att den inte är brilliant skriven, välplanerad och insiktsfull – den är alla de sakerna.”
The Mirror

Om författaren
Joanne Harris

Läs mer om författaren

Böcker av författaren