Kärleken till livet

Tillbaka

Kärleken till livet

Författare: Marie Fredriksson & Helena von Zweigbergk
Titel: Kärleken till livet
Genre: Biografi
ISBN: 9789175791692
Antal sidor: 247
Utgivningsdag: 2016-06-20

Ladda ner omslag

Marie Fredrikssons liv har innehållit mycket dramatik. Fattig uppväxt på skånska landsbygden. Familjen drabbad av svår sorg när en av hennes systrar dör i en bilolycka. Stort genombrott som artist i Sverige och därefter en världskarriär med Roxette. Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom.
Märkt av sin sjukdom står hon i dag på scenen och turnerar världen runt med Roxette igen. I boken om Marie Fredriksson kommer hon och hennes närmaste till tals. Det är en berättelse om stor kärlek, om sorg, om makalös framgång och revansch mot alla odds – tack vare kärleken till livet.

Sagt om om boken:
”En fantastisk berättelse som aldrig tidigare blivit berättad i litterär form. Ett stycke svensk musikhistoria vackert sammanvävt med ett gripande livsöde. ”
Tara Moshizi, Vi läser

”Jag älskade att läsa den här boken och ett av skälen till det tror jag är att Helena von Zweigbergk har tillåtits vara författare och inte bara spökskrivare. Hon skriver och Marie berättar om sin sjukdom och sitt liv.”
Feministbiblioteket

”Kanske är det bästa med Kärleken till livet att den vågar gå nära den där ensamheten. Det är ingen ytlig hjältesaga eller glamourös kändisbiografi (även om det är ljuvligt att återse Maries fantastiska scenkläder), utan en känslig bok om rädsla. För det är ju så, tänker jag, älskar man livet är man rädd. ”
Jenny Lindh, M-Magasin

Om författaren
Fotograf: Mattias Edwall Ladda ner pressbild
Marie Fredriksson & Helena von Zweigbergk

Läs mer om författaren

Böcker av författaren