Kalmars jägarinnor

Tillbaka

Kalmars jägarinnor

Författare: Tove Folkesson
Titel: Kalmars jägarinnor
Genre: Romance
ISBN: 9789175790534
Antal sidor: 279
Utgivningsdag: 2014-12-10

Ladda ner omslag

”Sju ord svävade ovanför våra huvuden, som glorior, som ett mantra. De låg i vars och ens handväska, satt inpräntade under skosulorna, var nedtecknade på originalspråk med spritpenna på Suddens armar. Mantrat klingade nästan högtidligt i sin enkelhet. Man kan aldrig ha för mycket ögonskugga.”

Kalmars Jägarinnor, Linden, Jenna, Sudden, Jossan – och Eva Zackrisson. De är beredda att göra allt för att inte bli som handbollstjejerna. Även om Kalmar (med omnejd) är den värld de är dömda till, kan ingen hindra dem från att spränga murarna, trampa ner rosorna, lura vakterna. Men de skulle krossas om de tappade taget om varann nu, så högt upp balanserar de. Nästan lika högt som Ölandsbron.

Sagt om boken
”En debut att bli golvad av.”
Borås Tidning

”En 4:a … underbar bok … väldigt bra ös, starkt tempo och fin gestaltning … en jättebra debut”
Magnus Utvik i SVT Gomorron Sverige

”Romanen lyfts upp av Folkessons djärva, poetiska och samtidigt väldigt roliga bilder (en sådan avundsvärd kombination). … I detta språk har hon mig, texten lyfter, minnena förtätas och förvandlas, blir till något mer än en ångestriden och nostalgisk
återträff.”
Helsingborgs Dagblad

”Tove Folkesson debuterar som romanförfattare med en bok som på ett enastående sett greppar de sena tonårens stora känslor, dess möjligheter och begränsningar.”
Corren

”Tove Folkesson skriver fan i mig helt fantastiskt. … Tja, kort sagt, redan i början av året är jag sugen på att ropa ut Tove Folkesson till årets bästa svenska debutant.”
Borås Tidning

”I en klass för sig … Folkesson skriver med poetens innerlighet och precision. Samtidigt gör hon andlöst spännande epik av vad som i värsta fall hade blivit en schablonparad. Hennes karaktärer lever. Deras hjärtan bultar så jag känner det inuti i mig själv.
Maria Küchen, Sydsvenskan

Om författaren
Fotograf: Sofia Runarsdotter Ladda ner pressbild
Tove Folkesson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren