Jonny Liljas skuld

Tillbaka

Jonny Liljas skuld

Författare: Olle Lönnaeus
Titel: Jonny Liljas skuld
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-114-2
Antal sidor: 383
Utgivningsdag: 2015-08-19

Ladda ner omslag

Jonny Lilja är inte bara spelmissbrukare. Han är också narkotikaspanare vid Malmöpolisen. En synnerligen olämplig kombination.

Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han i skuld till maffiabossen Ratko Jokovic. En skuld Jonny betalar av genom att svika sitt yrke – och sig själv.
Jonnys fru har lämnat honom. Speldjävulen är hans enda följeslagare. En kväll dricker han ett par flaskor vin och bestämmer sig för att göra slut på eländet.
Han beger sig till Haväng på Österlen. Just som han ska hänga sig i en ek intill havet får han syn på en likblek flicka lutad mot ett träd. Hennes handleder är uppskurna.

Fallet avskrivs raskt som självmord. Den namnlösa unga kvinnan riskerar att falla i glömska. Men Jonny Lilja och Ystadspolisen Eva Ström börjar på var sitt håll ana att flickans död inte är självförvållad. Det kan finnas kopplingar till andra unga kvinnor som avlidit under oklara omständigheter.

Sagt om boken
”Så bra att jag tappar andan.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Till och med den subtila och svåra avvägningen mellan vardagliga och så att säga normaliserande partier och partier där det isar till av oväntad action är gjord med en mästerlig hand.”
Stig Larsson, Aftonbladet

”Som vanligt är Lönnaeus förmåga att osökt väva in naturskildringarna i intrigen beundransvärd.
BTJ

”En av de deckarförfattare som ständigt tar upp den viktiga diskussionen om den svenska rasismen. Därtill är Jonny Liljas skuld en riktigt spännande, välskriven och klurig deckare.”
Sydsvenskan

”Lönnaeus berättar så att jag ser fram emot nästa bok. Här får Wallander se upp i kampen om Skåne!”
Upsala Nya Tidning

Om författaren
Fotograf: Thomas Löfqvist Ladda ner pressbild
Olle Lönnaeus

Läs mer om författaren

Böcker av författaren