Jimi Hendrix

Tillbaka

Jimi Hendrix

Författare: Leon Hendrix, Adam Mitchell
Titel: Jimi Hendrix
Översättare: Patrik Hammarsten
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-87319-17-4
Antal sidor: 240
Utgivningsdag: 2013-03-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En brors bekännelser!

Jimi Hendrix var världens främste gitarrist. Redan vid 27 års ålder gick han en tragisk död till mötes, omgiven av mystiska rykten. Nu berättar hans bror historien om en av rockens legendarer. I Jimi Hendrix – en brors berättelse skildrar Leon Hendrix deras tuffa barndom i Seattle, men också broderns smått otroliga resa mot berömmelse och framgång.
Jimi Hendrix barndom präglades av föräldrarnas fattigdom och alkoholproblem, av otrygghet och rotlöshet. Jimi visade tidigt upp en stark fascination för olika sorters ljud och musik, och när han för första gången kom över en riktig gitarr fick hans musikaliska kreativitet fritt utlopp.

Leon berättar närgånget och inkännande om Jimis väg till framgång. Han berättar om kultförklarade konserter, om möten med andra rockikoner och om den kultur av sex, droger och rock’n’roll som de fick på köpet när Jimi blev stjärna, och som slutligen tog broderns liv.
Boken är ett varmt porträtt av en älskad och saknad bror – som också råkade vara en av världens främsta musiker genom tiderna.

Sagt om boken:
”Det märkliga med den här berättelsen är inte vad den säger om Jimi Hendrix som skulle fyllt 70 i år, det är vad den säger om dem som står i skuggan av honom. Den här lilla boken visar dem och deras värld. Därför är den både ovanlig och viktig.”
SR Kulturnytt

”Leon Hendrix berättar en ärlig berättelse om sin storebror och det ambulerande liv de levde med föräldrarnas missbruk och trasiga äktenskap.”
Publishers Weekly

Om författarna
Adam Mitchell

Böcker av Leon Hendrix
Böcker av Adam Mitchell