Jag kommer sen

Tillbaka

Jag kommer sen

Författare: Eva Wiklund
Titel: Jag kommer sen
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86675-54-7
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2011-09-21

Ladda ner omslag

”Ett gripande vittnesmål om ofattbar smärta, men även en skildring av en inre styrka som fick henne att orka leva vidare”.
Ingalill Mosander/Aftonbladet

En sann historia om diskoteksbranden i Göteborg!

Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och ”diskoteksbranden” blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv.
Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om ”diskoteksbranden”.

”Gripande och detaljerat”
Göteborgs Fria Tidning

”Trots att hon inte var med lyckas Eva Wiklund inte bara förmedla sorgen och känslan av förlust utan också Ann-Britts styrka och hur hon gör för att överleva den mest traumatiska händelse en människa kan drabbas av. För den som vill hämta styrka att ta sig ur en jobbig tid i livet är boken en källa att ösa ur.”
Tjugofyra7

”Den gripande boken är väl underbyggd av intervjuer med brandmän, åklagare, kommunfolk och försvarsadvokater.”
DAST Magazine

Om författaren
Böcker av författaren