Jacobs värld

Tillbaka

Jacobs värld

Författare: Jodi Picoult
Titel: Jacobs värld
Översättare: Anna Sandberg
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86969-35-6
Antal sidor: 512
Utgivningsdag: 2012-06-20

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Rörande och tänkvärt om Aspergers syndrom.

Jacob Hunt är en helt vanlig tonåring, i alla fall utifrån sett men han har Aspergers syndrom och är inlåst i sin egen värld. Han är begåvad och humoristisk men har svårt att förstå andra människor och trots att han försöker lära sig förstå dem så går det inte.

När Jacobs handledare plötsligt hittas död blir kännemärkena för Jacobs tillstånd tydliga tecken på skuld, med hans oförmåga att möta någons blick, hans tics och oförutsägbara utbrott. Till slut måste hans mamma ställa sig den svåraste frågan i världen: Är hennes son en mördare?

Jacobs värld är en gripande roman som insiktsfullt utforskar hur en sjukdom som Aspergers syndrom påverkar en familj, där en till synes vanlig dag plötsligt vänds till en verklig mardröm.

Jodie Picault har skrivit ett flertal bästsäljare och vunnit ett antal litterära utmärkelser. Allt för min syster, Försvinnanden och Den tionde kretsen är några av de titlar som utkommit på svenska och som alla blivit stora läsarframgångar.

Sagt om boken:
”När boken är slut vill man gärna veta hur det ska gå för alla inblandade. En underhållande berättelse som förhoppningsvis kan lära oss att människor kommer i många olika skepnader.”
DAST Magazine

”Jodi Picoult har skapat karaktärer som är ytterst mångfacetterade och tagit upp ett ämne som bränner till. Jag slukade ’Jacobs värld’ från sida till sida. Hon är en riktigt lysande stjärna och jag ser fram emot att få ta del av fler samhällsfrågor inlindade i romanform från Picoult.”
Nerikes Allehanda

Om författaren
Ladda ner pressbild
Böcker av författaren