Isvittring

Tillbaka

Isvittring

Författare: Solveig Vidarsdotter
Titel: Isvittring
Genre: Spänningsroman
ISBN: 9789175790688
Antal sidor: 407
Utgivningsdag: 2014-12-10

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Skoterparadiset Gäddede i norra Jämtlands fjällvärld drabbas av en ofattbar tragedi när vaktmästaren på ett elevhem hittar en tioårig pojke hängd från en takbjälke.

Det som först bedöms vara självmord visar sig snart vara resultatet av en hänsynslös gärningsmans vrede. Händelsen skakar om invånarna i den lilla byn, och inte minst den fältstab som länskriminalen upprättar för att utreda mordet.

Poliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo kastas in i en utredning där deras lokalkännedom inte alltid uppskattas till fullo av kollegorna från Östersund.

Misstankarna riktas åt flera håll och stämningen hårdnar – i synnerhet på elevhemmet. När sedan en person spårlöst försvinner och byborna tillsammans med polisen ger sig ut för att leta blir det tydligt för Ingrid att fler människor svävar i fara.

Isvittring är Solveig Vidarsdotters debut. Det är en välskriven psykologisk spänningsroman om brott och dess bakomliggande drivkrafter där människorna i den lilla byn Gäddede gestaltas mycket insiktsfullt.

Sagt om boken
”Isvittring är en stark debut.”
BTJ

”Det är en fin och genomarbetad debut som Frostvikenbördiga Solveig Vidarsdotter levererar. … Det är lättläst, det finns flyt och variation i språket och dialogen klingar trovärdigt.”
Östersundsposten

”Skildringen av livet i det lilla samhället är mycket bra. Både personbeskrivningen och naturskildringen är riktigt bra. Kärleken till fjällvärlden beskrivs mycket poetiskt.”
BTJ

”Spänningen upprätthålls i en metodisk och socialrealistisk berättelse om infrusna människor.”
Arbetarbladet

”Jag får lite så där gåshud. Den är spännande från början till slut. … Solveig Vidarsdotter vill jag verkligen rekommendera. ”
P4 Skaraborg

Om författaren
Fotograf: Magnus Skoglöf Ladda ner pressbild
Solveig Vidarsdotter

Läs mer om författaren

Böcker av författaren