Iron Man

Tillbaka

Iron Man

Författare: Toni Iommi
Titel: Iron Man
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86969-49-3
Antal sidor: 301
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Iron Man är storyn om mannen bakom myten – skildrad med humor, intelligens och värme. Tony Iommi är den innovative gitarristen som grundade Black Sabbath och här berättar han öppet om sin stökiga uppväxt och olyckan som var nära att sätta stopp för hans karriär. Han delar också med sig av hans kraschade äktenskap och personliga tragedier, om kampen mot drogerna, konflikterna i bandet, den turbulenta karriären och hur han hittade tillbaka till sin dotter.

Black Sabbath har dubbats till ”The Beatles of heavy metal” av Rolling Stone och är ALLT det som associeras med hårdrock: droger, alkohol, utsvävningar, prestationsångest, smärta, erövringar, skivkontrakt, den oresonlige trummisen, kritikerna, comebacken, Stonehenge giget, musiken, stålarna, galenskapen. Kort sagt: heavy metal utan några som helst gränser.

Tony Iommi förlorade som artonåring fingertopparna på långfingret och ringfingret på högra handen. Makalöst nog är det den olyckan som bidragit till Black Sabbaths unika sound. Iommi är dessutom den enda originalmedlemmen som stannat kvar i bandet under de osannolika åren.

Sagt om boken/författaren::
”Herr Iommi, även känd som Riffmästaren. Det är helt och hållet hans fel att jag är där jag är.”
James Hetfield, Metallica

”Om det inte vore för Tony Iommi skulle Heavy Metal inte existera. Han är grundaren av Heavy. En legend. Han tog rock´n´roll och gjorde Heavy Metal av den.”
Eddie Van Halen, Van Halen

”Tony Iommi är Heavy Metals sanna fader. En ständig kreativ genialisk riff-meister. En fantastiskt människa.”
Brian May, Queen

”Black Sabbath är och förblir fundamentet – grundstenen som all Heavy Metal för evigt kommer att vila på.”
Ian Christe, författare till Sound of the Beast: The Complete Headbanging History of Heavy Metal

Om författaren
Böcker av författaren