Intrång

Tillbaka

Intrång

Författare: David Morrell
Titel: Intrång
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-9185625-33-8
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2008-04-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Belönad med Bram Stoker-priset för bästa skräckroman 2005.

”Skrämmande och hypnotiserande läsvärd.”
Stephen King

Asbury Park i New Jersey var under första hälften av 1900-talet ett blomstrande sommarnöje som lockade badturister från hela New York. Juvelen i kronan var det exklusiva Paragon Hotel – byggt av en excentrisk miljonär med en mayapyramid som förebild. När Asbury Parks glansdagar var över och staden förföll barrikaderades alla ingångar till hotellet. Sedan 1970 har det stått orört.

En kylig oktoberkväll samlas fem personer i det nu nedgångna Asbury Park. De är urbana utforskare, de undersöker övergivna byggnader, och har siktet inställt på Paragon Hotel – ett drömobjekt för en urban utforskare. De tar sig in via en servicetunnel, men väl inne står det klart att en i gruppen har en egen agenda för intrånget. Dessutom upptäcker de snart att de inte är ensamma. Där inne i mörkret lurar något långt mer ondskefullt än de någonsin kunnat föreställa sig. Och allteftersom natten skrider kryper det närmare inpå.

Intrång utspelar sig under åtta timmar – från klockan 21 på kvällen till klockan fem på morgonen. Förbered dig på åtta timmars sträckläsning – den här boken kan man inte lägga ifrån sig.

Om författaren
David Morrell

Läs mer om författaren

Böcker av författaren