Inre säkerhet

Tillbaka

Inre säkerhet

Författare: Christa Bernuth
Titel: Inre säkerhet
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86067-43-4
Antal sidor: 399
Utgivningsdag: 2009-01-14

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Utanför DDR:s kust ror en ung kvinna förtvivlat i den hårda sjön för att undkomma en förföljare i motorbåt. Plötsligt avlossas ett skott och kvinnan faller i vattnet. Förgäves försöker mannen i motorbåten bärga den livlösa kroppen som senare hittas på en strand vid havet.

Folkpolisen Martin Berg får ta sig an fallet med den döda kvinnan, Johanna Schön, och genast dyker det upp frågetecken. Var det ett flyktförsök och varför har hon skjutits med ammunition tillverkad i väst? Martin Berg börjar gräva i Johannas förflutna och konfronteras alltmer med de mörka sidorna hos den östtyska staten.

När han får kontakt med Nina, en av Johannas vänner från ett tidigare liv i en terrorgrupp i väst, ställs allt på sin spetts. Martin tvingas ifrågasätta sina livsval och hans sökande efter sanningen gör att han inte kan återvända till sitt gamla liv. Till slut återstår bara en sak för honom och Nina – en riskabel flykt.

Inre säkerhet är Christa Bernuths fjärde bok på svenska och är både en omskakande tidsbild och en spännande thriller från det forna DDR.

Sagt om boken
”Suveränt berättad och konstruerad. En andlöst spännande deckare som ger en initierad bild av ett stycke nutidshistoria. Bästa deckare jag läst på länge.”
Ingalill Mosander, Go´kväll

”Känslig, virtuos behandling av språket, perfekt gestaltade karaktärer – och en rafflande konstruktion av historien. Magnifik!
Elle

Om författaren
Christa Bernuth

Läs mer om författaren

Böcker av författaren