I skuggan av de döda

Tillbaka

I skuggan av de döda

Författare: Jesper Ersgård
Titel: I skuggan av de döda
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-87319-38-9
Antal sidor: 353
Utgivningsdag: 2013-07-22

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Stockholm 2011. Läraren Elisabeth Haskel mördas i sitt klassrum på Farsta gymnasium. Ett till synes meningslöst vansinnesdåd som sätter igång en händelsekedja av mord, brutalt våld och svek. Där inget sker av en slump och inget är vad man tror att det är.

Polisen William Franzén dras in i mordutredningen, men kanske inte riktigt på de villkor han själv skulle önskat. För när ytterligare ett mord begås pekar plötsligt bevisen mot William. Hans tidigare partner Julia Wikman – som långsamt har återhämtat sig från en skottskada – beslutar sig för att hjälpa honom rentvå sitt namn. De måste till varje pris hitta mördaren men mot sig har de inte bara hela Stockholms poliskår utan även en nynazistisk organisation som utan tvekan dödar alla som står i dess väg. Allt medan snön vräker ner och kylan i Stockholm slår rekord.

I skuggan av de döda, fristående uppföljare till Ut kom vargarna (2009), skildrar naket poliserna Julia och William i ett högaktuellt Sverige. Det här är hårdare, tuffare och mörkare än någonsin och med en tät jakt efter en mördare.

Om författaren
Jesper Ersgård

Läs mer om författaren

Böcker av författaren