I det fördolda

Tillbaka

I det fördolda

Författare: Jan-Sverre Syvertsen
Titel: I det fördolda
Översättare: Per Olaisen
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-85625-99-4
Antal sidor: 302
Utgivningsdag: 2008-12-17

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

På ett hotellrum i Reykjavik hittas den norske ambassadören död. Naken och fastbunden i en stol, men en påse av silke över huvudet. Saken känns ganska klar – en sexlek som gick fel. UD i Norge tystar snabbt ner händelsen för att hålla medierna borta. Men vissa detaljer får polisen att misstänka att det trots allt handlar om mord. Den enda ledtråd man har är att kvinnan som checkade in tillsammans med ambassadören talade norska.

När sedan även ambassadören i Wien hittas död råder inte längre några tvivel. Också här vittnar hotellpersonalen om att ambassadörens vackra sällskap var norsktalande. Det verkar röra sig om en kvinna som är ute efter en personlig vendetta. Frågan alla ställer sig är varför.

Polisinspektör Lisa Lunde vänder sig till psykologen Sander Mørk för att få råd. Hans sakkunskaper har tidigare varit till hjälp i utredningar och nu börjar läget bli desperat. Man fruktar att mördaren ska slå till igen och söker febrilt i männens bakgrund efter ledtrådar. Medan teorierna bara verkar bli allt fler befinner sig hämnaren till slut betydligt närmare än någon av dem kan ana…

Om författaren
Jan-Sverre Syvertsen

Läs mer om författaren

Böcker av författaren