Hungrig

Tillbaka

Hungrig

Författare: Crystal Renn
Titel: Hungrig
Genre: Sann historia
ISBN: 978-91-86969-39-4
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2012-07-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Skrämmande och fascinerande bakom-kulisserna-titt på modellindustrin.

Vid fjorton var Crystal Renn en vanlig högstadiestudent i Clinton, Mississippi, när en modellscout från New York sa till henne att hon kunde bli en supermodell … men då var hon tvungen att gå ner lite i vikt först. Hon gick ner 30 kilo, för att bli glamourös och berömd, skrev på ett modellkontrakt, flyttade till New York City, och började resa runt i världen som supermodell. Det är också då hon utvecklar en ovanligt svår anorexi och bulimi. Tränar sju-åtta timmar om dagen. Nojar om hon ätit ett sockerfritt tuggummi. Tills hon höll på att dö.

Då bestämde hon sig för att måttet var rågat: hon ville leva. Hungrig är berättelsen om hur Crystal Renn gick från att svälta sig för att passa in och hur hon tog sig tillbaka till livet. Hon gick från storlek 0 till 12 och slutade att bry sig om sin vikt och det var då hennes karriär tog fart på riktigt och hon blev Amerikas högst betalda plusmodell.

Crystal Renn ger en fascinerande och skrämmande bakom-kulisserna-titt på modellindustrin och på vår viktbesatta kultur i en inspirerande och varnande berättelse som alla som någon gång kämpat mot samhällets småsinta definition av skönhet kan hämta kraft ifrån.

Crystal Renn är född 1986 och är amerikansk modell och författare. Hungrig är hennes debutroman.

Sagt om boken
”Fängslande läsning.”
Nigella Lawson

”Crystal Renns erfarenheter sticker håll på den moderna Askungemyten om den feta tjejen som går ner i vikt och sedan lever lycklig i alla sina dagar. ”
Lori Gottlieb, författare

Om författaren
Böcker av författaren