Himlen är alltid högre

Tillbaka

Himlen är alltid högre

Författare: Jonas Moström
Titel: Himlen är alltid högre
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-7579-057-2
Antal sidor: 297
Utgivningsdag: 2015-09-16

Ladda ner omslag

Nathalie Svensson, psykiatriker och medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad har hon skaffat sig en etta i Stockholm för att kunna leva ett annat liv vid sidan om det som mamma i Uppsala.

På väg hem från en utekväll får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon tidigare spenderat en natt med, och som nu vill träffa henne igen. De stämmer träff vid Karlaplan när Nathalie kommer fram ser hon hur Rickard blir brutalt skjuten och slängd i fontänen.

Överfallet är närmast identiskt med mordet på hennes stora kärlek för tio år sedan – ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?

Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

Himlen är alltid högre är Jonas Moströms första bok i serien om Nathalie Svensson.

Sagt om boken
”En riktig bladvändare”
Skaraborgs Allehanda

”Moström är en habil berättare”
Upsala Nya Tidning

”En spännande bok med en ondskefull historia som får ett ovanligt slut.”
LTZ

”Slutet boken har en verklig twist – här kryper det hela så nära Nathalie att man själv känner hennes chock och utsatthet i hjärtat. … Jag vill läsa hans böcker flera gånger och bara vistas i dem… ”
Sundsvalls Tidning

”Jonas Moström är skicklig på att konstruera intriger. … Och eftersom det här är en pusseldeckare blir alla personer på ett eller annat sätt misstänkliggjorda – allt för att man ska ha så svårt som möjligt att lista ut eller gissa vem som är mördaren. Det gör Jonas skickligt.”
DAST Magazine