Herr Isakowitz skatt

Tillbaka

Herr Isakowitz skatt

Författare: Danny Wattin
Titel: Herr Isakowitz skatt
Genre: Roman
ISBN: 978-91-7579-074-9
Antal sidor: 255
Utgivningsdag: 2015-01-14

Ladda ner omslag

”Min farfar berättade inte mycket om sin uppväxt som jude i tjugo- och trettiotalets Tyskland. Men en historia fick jag höra om och om igen: den om skatten hans far grävde ned på tomten innan han försvann. När jag återger berättelsen för min son tycker han att det är självklart – har man en släktskatt måste man leta reda på den. Sagt och gjort. Min son, min pappa och jag beger oss mot Polen på skattjakt.”

Herr Isakowitz skatt är en på samma gång sorglig och humoristisk berättelse om ett av historiens mörkaste kapitel. Det är en historia om dramatiska livsöden, livsavgörande tillfälligheter och starka excentriska karaktärer som formats i skuggan av nazismen.

Sagt om boken
”Den har så många dimensioner och den är så mänsklig, så varm och så rolig att läsa … Han skriver väldigt direkt och med en liten humoristisk skruv i det mesta, jag tycker väldigt väldigt mycket om den här boken … En liten pärla att glädjas åt.”
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

”Överraskande rolig, vacker, fruktansvärd och sorglig bok … Danny Wattin berättar med humor inte bara om sin egen familj, utan också med människans möjligheter, begränsningar och yttersta djävlighet.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”En fantastisk liten bok … Sorglig, gripande och väldigt rolig.”
Anna Laestadius Larsson, Metro

”… en helt fantastiskt bra bok. … sorglig, gripande, och rörande, samtidigt som den var väldigt rolig med en härlig humor i. ”
Bims blogg

”… en berättelse som trots den mörka undertonen strålar av värme och kärlek. Och han lyckas väl med konststycket att väva ihop den lättsamma bilresan med familjens svåra bakgrund på ett underhållande sätt. ”
Arvika Nyheter

”… en roadtrip som blandar absurd humor med djupaste tragik. ”
Mama

”Den rappa och självironiska humorn samspelar väl med den känslosamma och allvarliga tonen. Vi sägs leva i minnets och åminnelsens epok. Å andra sidan håller andra världskriget alltmer på att bli till populärkulturella berättelser om slagfält och politiska allianser. Desto fler böcker som Wattins behövs för att föra minnet av Förintelsen vidare. ”
Upsala Nya Tidning

”Skildringen av de förhållanden som judarna som lyckades ta sig till Sverige, berör och engagerar. ”
Skaraborgs Allehanda

”Det är ett oemotståndligt roadmovie-upplägg som blir ännu bättre av en invävd släkthistoria full av kedjerökande tanter, kaotiska familjemiddagar, slumpartade lyckträffar och ofantlig tragik. … Danny Wattin är den korsning mellan Woody Allen och Göran Rosenberg som litteraturen väntat på.”
M-Magasin

Om författaren
Fotograf: Mats Gerentz
Böcker av författaren