Hemlös – med egna ord

Tillbaka

Hemlös – med egna ord

Författare: Red. Estby m.fl
Titel: Hemlös – med egna ord
ISBN: 978-91-85625-71-0
Antal sidor: 350
Utgivningsdag: 2008-09-02

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Raine Gustafsson väcks halv åtta i ett cykelrum av att en kille hämtar sin cykel. »Är det ok att jag sover lite till?« frågar Raine. »Det är lugnt«, svarar killen. Så Raine ligger kvar till halv ett. Susanna Berner ligger på rygg i solskenet i en hamn och vet att hon inte bara är mamma – hon är skitfull också. Tommy Erlholt kommer ihåg hur han bara grät när han hamnat på fosterhem, efter att pappan krossat familjen med »knytnävar,´knivar, pistoler, sprit och fyllkompisar«.

Hemlös – med egna ord är ett unikt dokument. Texterna har publicerats i gatutidningen Situation Sthlm. De handlar om lycka, längtan, misslyckande, sorg, död, missbruk, kärlek, saknad, skuld och frihet. Och om tio år av hemlöshet.
Dessutom texter av Liza Marklund, Fredrik Lindström, Lo Kauppi, Johanna Nilsson, Birgitta Stenberg, Jan Lindström, Katerina Janouch & Robert Bohman.

Sagt om boken
”Rik läsning. Som när Maria Urdin skriver om sonen som inte talat med henne på 20 år.”
Expressen

”Den som hoppas få vältra sig i att tycka synd om de stackarna bedrar sig, för ur djupet av sin hopplösa livsstil ångar de av vrede. De största fienderna är ”politikerna” och socialbyrån, men det är många galoscher som inte passar. Skribenterna intar gärna rollen som obekvämt sanningsvittne, en av få värdiga positioner som finns tillgängliga för dem.”
Aftonbladet

”Det är uppriktiga och välformulerade berättelser – utan bortförklaringar – av människor vars liv har gått sönder. Det handlar om människorvärde,att kämpa i uppförslut, bristande samhällelig solidaritet. Läs den!”
Svenska Dagbladet

Om författaren
Red. Estby m.fl

Böcker av författaren