Helgonet

Tillbaka

Helgonet

Författare: Carin Gerhardsen
Titel: Helgonet
Genre: Deckare
ISBN: 978-91-86675-72-1
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2012-03-21

Ladda ner omslag

När den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson skjuts till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag lamslås omgivningen. Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget från Hammarbypolisen för att ta sig ann fallet. Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder poliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Helgonet är fjärde delen i Carin Gerhardsens succéserie Hammarbyserien och den fristående uppföljaren på Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull.

Sagt om boken:
”Efter Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull har Carin Gerhardsen på allvar etablerat sig på stadig mark i den frodiga svenska deckarefloran.”
Östran

Carin Gerhardsens fjärde bok håller hög klass, språkligt håller hon ett starkt grepp om läsaren och hon skildrar människors komplexitet på ett fantastiskt sätt.”
Plaza Kvinna

”En riktigt spännande historia.”
Östran

”Med en upplösning värdig en matematiker, och ett moraliskt credo i botten.”
Aftonbladet

”Det som framför allt imponerar är intrigbygget och den psykologiska skärpan. Carin Gerhardsen har total kontroll över sitt intrikata och omfattande bygge av omständigheter, förbindelser och ledtrådar, vilka ofta avslöjas just genom polisernas skarpsinne…Under läsningen kommer jag ibland att tänka på Henning Mankell, där finns en liknande känsla för detaljer och genomarbetning av intrigen.”
Västerbottens-Kuriren

”En fartfylld deckare, där polisen ibland går vilse men till slut hamnar rätt. Klart läsvärd!”DAST Magazine

”Det är jättespännande och falska ledtrådar fladdrar överallt.”
Nya Wermlmands-Tidningen

”Berättelsen är nagelbitande spännande och välskriven. Men Carin Gerhardsens styrka är tillika de välgjorda personteckningarna.”
BTJ

”Det som framförallt imponerar är intrigbygget och den psykologiska skärpan. Att Gerhardsen redan kvalat in i den svenska deckareliten råder inget tvivel om.”
Katrineholms-Kuriren