Helenas hämnd

Tillbaka

Helenas hämnd

Författare: Maria Gustavsdotter
Titel: Helenas hämnd
Genre: Historisk roman
ISBN: 978-91-87319-67-9
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2013-09-23

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fjärde delen i serien Släkten!

Helena av Skövde, en rik och mäktig änka som med fast hand styr över sina ägor och sin familj. Men när hon ser sin älskade dotter misshandlas brutalt av sin man gång på gång står hon först handfallen. Helena försöker tala honom till rätta men han vägrar att lyssna och ingenting hjälper. Till sist återstår bara en sak – men klarar Helena att göra detta?

Helenas hämnd bygger på ett verkligt livsöde som utspelade sig i 1100-talets Västergötland. I centrum står Helena och hennes barn och barnbarn. Boken är fjärde delen i den historiska romanserien Släkten och Maria Gustavsdotter har med varsam hand tecknat ett fint och levande kvinnoporträtt.

Sagt om boken:

”Maria Gustavsdotter är makalös på att ta oss tillbaka i historien. Det finns inte en doft, en syssla, en klädedräkt eller personskildring som rimmar illa. Som läsare sugs man in i miljön och jag blev under läsningen smått förvirrad när jag tittade upp och insåg att jag inte längre befann mig i medeltiden. (…) I mina ögon seglar hon upp som den främsta av författare till historiska romaner.” Bohuslänningen

”En välskriven och piggt skriven roman, som återger tidsanda och ger läsarna spänning.” Dagbladet Sundsvall

”En gripande och spännande historia om kärlek.” Bibliotekstjänst

Om författaren
Ladda ner pressbild
Maria Gustavsdotter

Läs mer om författaren

Böcker av författaren