Hej och tack för ingenting

Tillbaka

Hej och tack för ingenting

Författare: Måns Gahrton
Titel: Hej och tack för ingenting
Genre: Ungdomsroman
ISBN: 978-91-86675-91-2
Antal sidor: 137
Utgivningsdag: 2011-12-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

“En bok med hjärtat på rätta stället”
–Nerikes Allehanda

Elsa står vid kanten av ett stup och är på väg att hoppa. Trött på sin mamma som aldrig bryr sig, på alla killar, på sin pappa som inte finns – trött på allt! Hon har rymt från ett läger på Öland, bestämt sig för att nu räcker det och hemma i Stockholm kommer mamman imorgon att få ett avskedsbrev.

Den lilla killen Sigge ser en tjej som står längst ut på klippan och gråter. Han blir rädd för vad hon tänker göra. Och han tänker minsann inte gå därifrån och låta henne hoppa vad hon än säger! Elsa följer till slut med Sigge därifrån, och då förstår de plötsligt att det är kris:
De måste genast till Stockholm, de måste hinna fram innan brevet till Elsas mamma gör det! Deras resa blir en road trip utan like!

Hej och tack för ingenting är en omtumlande, allvarlig, rolig och hoppfull berättelse. Det är både spännande och sorgligt men mest av allt är det en härlig berättelse om vänskap. Måns Gahrton är en av Sveriges mest uppskattade författare efter oräkneliga succéer med böcker, tv-serier och filmer som Eva & Adam, Livet enligt Rosa, Ronny & Julia och nu senast Hotell Gyllene Knorren.

Om författaren
Måns Gahrton

Läs mer om författaren

Böcker av författaren