Hej! Mitt namn var Elton Persson

Tillbaka

Hej! Mitt namn var Elton Persson

Författare: Martin Svensson
Titel: Hej! Mitt namn var Elton Persson
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-67-3
Antal sidor: 300
Utgivningsdag: 2008-07-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Elton Persson har på kort tid blivit både flickidol och popstjärna. Han är gift med Någon, även hon framgångsrik skivartist, och nyinflyttad i en våning på Östermalm i Stockholm.
Där skulle sagan kunnat sluta lyckligt, men Elton grips av vantrivsel. Han glider längre och längre bort ifrån sig själv och tillslut känner Elton sig alltmer främmande inför den han förväntas vara. Sprickan mellan artist och privatperson vidgas och det gör även sprickan mellan honom och Någon…

Hej! Mitt namn var Elton Persson är en fartfylld berättelse – fylld av levande inblickar och dråpliga skildringar av artistlivet och dess baksidor.

Martin Svensson är själv popartist och skrivit låtar åt andra artister. Sitt genombrott fick han i Melodifestivalen 1999 och har fyra utgivna skivor i bagaget. Hej! Mitt namn var Elton Persson är hans debutroman.

”Fylld av rak iakttagelseförmåga och självförakt, knastertorra minikatastrofer och bläckblöta besvikelser […]En välskriven liten helvetesskildring”
Jessica Gedin, tidningen Fokus

”Han poserar inte utan skriver med en slags resignerad och ångerfull öppenhet som får romanen att kännas äkta och hudlös.”
Smålands posten

Om författaren
Fotograf: Bingo Rimér Ladda ner pressbild
Martin Svensson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren