Härskarplanen

Tillbaka

Härskarplanen

Författare: Heather Pringle
Titel: Härskarplanen
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-86675-00-4
Antal sidor: 480
Utgivningsdag: 2010-12-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Härskarplanen är en viktig och angelägen bok, skriven på ett medryckande sätt, om verksamheten i SS forskningsavdelning Ahnenerbe.

SS-ledaren Heinrich Himmler hade ett stort intresse för den nazistiska rasläran och han lät värva framstående forskare och vetenskapsmän till den nazistiska organisationen, med syfte att återskapa en arisk guldålder. Man organiserade expeditioner i Europa och till Asien för att söka efter arkeologiska lämningar som kunde ”bevisa” idén om ett ariskt herrefolk. Därmed skulle man rättfärdiga den nazistiska rasideologin och mordet på sex miljoner judar.

I Härskarplanen får vi ta del av hur dessa expeditioner gick till. Vi får även ta del av den expedition som gick till Sverige 1936. Boken är också en kritisk analys av den raspräglade nordisk-hedniska religion inom SS som skulle bekräftas med resultat från expeditioner i hela världen

Med oerhörd detaljskärpa beskriver författaren Heather Pringle hur man använde forskningsresultat för att motivera krigsårens brutala folkmordspolitik och på ett tydligt sätt får vi följa verksamheten i SS-avdelningen Ahnenerbe. Härskarplanen är en viktig och angelägen bok, skriven på ett medryckande sätt.

Sagt om boken:
Härskarplanen är ett pionjärverk”
Upsala Nya Tidning

”Vi har inte råd att glömma den här läxan.”
Sundsvalls Tidning

Om författaren
Heather Pringle

Läs mer om författaren

Böcker av författaren