Här och nu

Tillbaka

Här och nu

Författare: Elisabeth Andersson
Titel: Här och nu
Genre: Roman
ISBN: 9789185625512
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2007-12-12

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Elisabeth Andersson är en svensk Marian Keyes!”
Caroline Engvall, Metro

Av författaren till succéromanen På andra sidan Venus!

Allt har hittills gått enligt planerna för den ständiga planeraren Sofie Svensson. Pojkvännen Mats, finansanalytiker, verkar vara rena fyndet både som blivande make och pappa. Till sommaren ska de gifta sig och sedan hoppas Sofie att de ska få sitt första barn. På jobbet har Sofie klättrat planenligt i karriären till det välbetalda arbetet som vice vd för klädkedjan Look. Nu siktar hon in sig på vd-posten.

Så var det tänkt. Men så plötsligt spricker Sofies alla uppgjorda planer. Förhållandet med Mats tar slut. Look köps upp av den danska modekoncernen Fashion med före detta fotomodellen och numera legendariska affärskvinnan vd Vibeke Krarup i spetsen. Sofie tackar ja till ett jobb som marknadschef på Fashion trots att det är ett steg nedåt i karriären.

Hon tar med sig sina kläder och sin vita skinnsoffa och börjar ett nytt liv i Köpenhamn där hon också inleder ett passionerat förhållande med den unge konstnären Alexander, trots att han egentligen är helt fel för henne.

Det nya livet går bra tills Vibekes dotter Kirsten, arvtagerska till Fashion och tidigare självklar kronprinsessa efter Vibeke, inser att Sofie är en tuff konkurrent om jobbet som vd efter Vibeke. Kirsten tar till alla medel för att få bort Sofie som är nära att ge upp det nya livet. Men så får Sofie hjälp från ett oväntat håll.

Här och nu är den andra och fristående delen i Elisabeth Anderssons trilogi om de tre väninnorna och cheferna Maria, Sofie och Katarina. Den första delen kom ut 2006 och heter På andra sidan Venus.

Sagt om boken
”En fräsig svensk variant av ’Djävulen bär Prada’”.
Tidningen Amelia

”Roligt, realistisk och romantiskt. Lysande chick-litt på svenska”.
Stockolm City

Om författaren
Elisabeth Andersson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren