Handen : ett fall för Wallander

Tillbaka

Handen : ett fall för Wallander

Författare: Henning Mankell
Titel: Handen : ett fall för Wallander
ISBN: 978-91-7579-022-0
Antal sidor: 311
Utgivningsdag: 2014-05-19

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad till landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett.

Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att ingen har anmält dem saknade?
Wallander och hans kollegor tvingas söka sig bakåt i det förflutna för att hitta svaret på gåtan. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare.

Handen innehåller dessutom extramaterial för alla Wallander-fans: ett uppslagsverk till Wallanders värld med kulturella referenser, personer och platser som förekommit i romanserien.

Sagt om boken:
”Handbok till vår och Wallanders värld…För mig är Henning Mankell en av våra riktigt stora samtidsskildrare, en av våra berättare som tolkar samtiden åt oss, anger en ton, en förklaring.”
Norrköpings tidningar

”Henning Mankell skriver så självklart, medryckande och intressant… Storyn och dialogerna gör att sidorna vänder sig av sig själv… Det är bara att gratulera deckarälskarna i Sverige, att ni får läsa Henning Mankells sista kriminalroman om Kurt Wallander.”
Sundsvalls Tidning