Gränslösa

Tillbaka

Gränslösa

Författare: Carolina Neurath
Titel: Gränslösa
Genre: Spänningsroman
ISBN: 9789175792484
Antal sidor: 288
Utgivningsdag: 2017-09-20

Ladda ner omslag

Lånebolaget Kritan vinner entreprenörsvärldens finaste pris. Glädjen blir kortlivad för den unge vd:n Gustaf Ramstedt, son till en av Stockholms förmögnaste advokater. Bara dagar senare försvinner han.

Samtidigt påbörjar ekonomijournalisten Beatrice Farkas en granskning av bolaget, som ger lån med hög ränta till personer med svag ekonomi. Hon har nåtts av uppgifter om att företaget står inför en flytt till Malta för att kringgå svenska lagar.

Beatrices granskning blir tuff. Hon blir själv ifrågasatt och möts av hot.

Snart uppdagas att Gustaf lurats i en fälla och kidnappats. Oron sprider sig i bolaget och såren i hans sargade familj rivs upp.

Men inne på Kritan fortsätter vinstjakten, driven av Gustafs affärspartner och vän Pierre. Frågan är var gränsen för de unga entreprenörerna egentligen går i jakten på snabbare vinst? Och hur långt är Pierre beredd att gå i maktkampen om vd-rollen?

Sagt om boken:
”Rappt skrivet … tempofyllt och spännande.”
Östra Småland

”Intrigen är spännande.”
Expressen Söndag

”Neurath är duktig på att skapa fiktion av finansvärlden och spänningselement av vardagsekonomi.”
Östgöta Correspondenten

”Neurath är nämligen genuint upprörd över hur företag försöker kringgå skattesystem och lagar, och mest av allt över hur de exploaterar enskilda människor, det vill säga kunderna. Det skapar driv i romanerna som får ett drag av gestaltad ekonomisk folkbildning … Stilistiskt har Neurath blivit bättre på att förmedla atmosfär. Hon har känsla för karriäristiska 30-åringars krogliv i Stockholm, överklassmiddagar och stämningen på Farkas tidningsredaktion … jag gillar näringslivstemat och skildringen av det journalistiska arbetet.”
Aftonbladet

”En fartfylld historia … Det som jag fascineras av är just hur hon lyfter modet och driften att få fram rättvisan, men också hennes personporträtt … Hon beskriver det väldigt trovärdigt.”
SVT Gokväll

Om författaren
Fotograf: Anna-Lena Ahlström Ladda ner pressbild
Carolina Neurath

Läs mer om författaren

Böcker av författaren