Glaskroppar

Tillbaka

Glaskroppar

Författare: Erik Axl Sund
Titel: Glaskroppar
Genre: Psykologisk spänningsroman
ISBN: 978-91-7579-085-5
Antal sidor: 381
Utgivningsdag: 2015-02-18

Ladda ner omslag

”En deciliter vodka, en deciliter klorin.
Hon kräks inte när hon dricker den dödliga blandningen.
Inte heller när hon nästa glas. Eller nästa.”

En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.

Simon lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Han tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet på Söder i Stockholm med att skriva och ordna konserter. Vikarierande kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 1980-talet, som alla visar sig ha tillhört en och samma person. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?

Glaskroppar är en roman om dyrkan, vad konsten får oss att göra och hur långt vi är beredda att gå för att söka sanningen.

Sagt om boken
”Det är lysande och jag är än en gång djupt imponerad av Håkan Axlander Sundquist och Jerker Eriksson. Det bästa av allt är att det kommer minst två böcker till i Melankoli-serien.”
Gefle Dagblad

”Erik Axl Sund skapar ett bullrande soundtrack med psyksjukdomar, förgiftningar, stölder, hatiska blickar. Och det går inte att låtsas vara någon annan än den man är. Som det sägs på och mellan raderna: Mörkret måste upp till ytan.”
Helsingborgs Dagblad

”Svår att lägga ifrån sig och författarna drar sig inte för att ge läsaren dramatiska överraskningar.”
Litteraturmagazinet

”Att läsa Glaskroppar är som att passera ett skräckkabinett av groteska tablåer. Boken liknar ingen vanlig deckare, även om en polisutredning finns som för handlingen framåt.”
Arbetarbladet

Om författaren
Fotograf: Sandy Haggart Ladda ner pressbild
Erik Axl Sund

Läs mer om författaren

Böcker av författaren