Gå på djupet

Tillbaka

Gå på djupet

Författare: Marcus Priftis
Titel: Gå på djupet
Genre: Roman
ISBN: 978-91-86369-82-8
Antal sidor: 528
Utgivningsdag: 2011-03-23

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

En roman om fotboll, passion och jakten på bekräftelse!

Snygga brudar, snabba bilar, feta bankkonton och en fullsatt arena som jublar när deras hjälte springer in på planen. För 21-årige Emil Axelsson, årets allsvenska genombrottsman, har drömmen blivit verklighet. Han spelar fotboll i världens bästa liga, engelska Premier League, och älskar sitt liv som fotbollsspelare över allt annat. Och fotbollen älskar honom tillbaka.

Men proffslivet är inte bara en segerdans framför klacken. Det är också en värld av kamp, ensamhet och stenhård konkurrens. Över en natt kan allt förändras och innan Emil vet ordet av har drömmen blivit en mardröm.

Gå på djupet är en roman om verkligheten bakom sportrubrikerna och idolreportagen. En fängslande berättelse om passion, om jakten på bekräftelse och om livet utanför strålkastarljuset.

Sagt om boken:
”Ambitiöst, lite i Nick Hornby-stil och en debut som lovar mer.”
Nya Wermlands-Tidningen

”Det är helt enkelt en väldigt bra, lättläst fotbollsroman.”
Norrköpings Tidningar

”Årets hetaste fotbollsbok”
Eurosport

”Kommer att tas emot tacksamt av litteratursvultna fotbollsfreaks”
Café

”Chick lit för sportnördar, kan det vara något? Absolut! Det är konstigt att ingen har tagit det greppet tidigare. Kändisskap, bilar och relationer – alla ingredienser finns där för fotbollsproffset Emil Axelsson som lyckas ta steget ut i Europa. Visst finns det plats för en och annan eftertanke, men på det stora hela en mysig saga för vuxna.”
Sydsvenskan

”Lika mycket som det är en fotbollskildring är det en utvecklingsroman. Vi som är måttligt intresserade av eller likgiltiga till sporten får hjälp att förstå varför så många blir fanatiskt intresserade.”
DAST Magazine

Om författaren
Marcus Priftis

Läs mer om författaren

Böcker av författaren