Free: Radikalt pris – ny ekonomisk modell

Tillbaka

Free: Radikalt pris – ny ekonomisk modell

Författare: Chris Anderson
Titel: Free: Radikalt pris – ny ekonomisk modell
Översättare: Stefan Lindgren
Genre: Fakta
ISBN: 978-91-86369-06-4
Antal sidor: 293
Utgivningsdag: 2010-08-25

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Författaren till The Long Tail är tillbaka med nya spännande teorier!

Oavsett vad du jobbar med, kommer du förr eller senare att tvingas konkurrera med tjänster som är gratis. Frågan är bara hur du gör då?
Allt digitalt kommer att bli gratis och ju fler varor och tjänster som vävs in i det digitala nätet, desto svårare kommer det bli att ta betalt för dem. Men det betyder inte att det är omöjligt att tjäna pengar. För det finns en ny ekonomisk modell som vi kan tillämpa för att tjäna pengar på allt som är gratis.
I Free presenterar Chris Anderson en rad lösningar och idéer kring hur en digitaliserad gratisvärld kan komma att se ut och fungera ekonomiskt i framtiden. Han fördjupar även de teorier han tidigare lanserat om nätbaserat lagringsutrymme.

CHRIS ANDERSON är amerikansk journalist och chefredaktör för tidningen Wired. I debuten The Long Tail visade han varför de smala produkterna, som tidigare betraktats som olönsamma, genom nätets obegränsade lagringsutrymme och snillrika spridningstekniker kan bli morgondagens viktigaste vinstkälla. I Free: Radikalt pris – ny ekonomisk modell tar har allt ett steg längre.

Sagt om boken:
»Det är en lättillgänglig och välformulerad sammanfattning av den nya, digitala ekonomins utmaningar.«
Dagens Nyheter

»Högst läsvärd.«
Trelleborgs Allehanda

Om författaren
Chris Anderson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren