Förföra demonen

Tillbaka

Förföra demonen

Författare: Erica Jong
Titel: Förföra demonen
Översättare: Annika Preis
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86675-67-7
Antal sidor: 224
Utgivningsdag: 2011-09-21

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

”Förföra demonen” är pralinläsning för hennes fans”
Dagens Nyheter

I över tre decennier har Erica Jong förbluffat och provocerat. I sina memoarer, skrivna med samma sensualitet, humor och ärlighet som gjorde Rädd att flyga till en klassiker, beskriver Jong sitt liv som författare.
I sina memoarer är Erica Jong uppfriskande direkt – oavsett om hon avhandlar hur man skriver bra sexscener, om hon beskriver alkohol och marijuana som vägen till njutning eller avslöjar detaljer om sitt eget kärleksliv.
Hon berättar om hur hon i sextioårsåldern upptäckte glädjen i så vitt skilda ting som tantrasex och mormorskap. Hon skildrar också sitt liv i litteraturens tjänst, och hur författare som Sylvia Plath och Henry Miller har influerat henne. 


Över trettio år av kändisskap, löje, äkta män, älskare, alkohol och ibland tillfällig avhållsamhet. För Erica Jong har skrivandet ofta varit ett sätt att få en stormig tillvaro att bli mer begriplig. Förföra demonen är en ovanlig mix av boklighet och oanständighet – och Erica Jong är mer än något annat lojal mot vikten av att säga som det är i en förljugen tid.

Sagt om boken
”Det är inte lätt att förföra demonerna. Men om det är någon som kan, så är det Erica Jong”
Göteborgs-Posten

”Erica Jong vet vad det är att skriva. Och hon kan med all sin självrannsakan förmedla just det. Hon är en av de stora i vår tid.”
Gefle Dagblad

”Erica Jong är lättläst, vindlar iväg, tappar tråden, utgår alltid från sitt eget, och kanske är det därför det så ofta ändå bränner till, berör.”
SR Kulturnytt

”Jongs stil är underhållande.”
Kristianstadsbladet

Om författaren
Böcker av författaren