Forever young

Tillbaka

Forever young

Författare: Johan Ripås
Titel: Forever young
Genre: Roman
ISBN: 9789175792279
Antal sidor: 288
Utgivningsdag: 2017-04-19

Ladda ner omslag

Det är sommar, det är mitten av åttiotalet. Kalla kriget är ett ständigt hot och alla är rädda för atombomben. John, som är syntare lika mycket för stilen som för musiken, bor med sin mamma och sin destruktive styvfar, men håller sig hemifrån så mycket han kan. Hans bästa vän Anton är i sin tur bortglömd av sin familj. Tillsammans försöker de förstå hur världen i allmänhet och vuxenvärlden i synnerhet sitter ihop.

De träffar Peder som plötsligt flyttat in i det övergivna huset vid sjön. Kanske är han den klokaste vuxna de har träffat eller möjligen den galnaste. Det blir i alla fall en oförglömlig sommar där frihet och övergivenhet går hand i hand. Där den första kärleken och den starkaste vänskapen sätts på prov.

Sagt om boken:
”Något av det bästa jag har läst på länge. Det är ett tidsdokument samtidigt med en historia om att överleva en uppväxt, och Ripås gör detta fenomenalt.”
Skånska Dagbladet

”En otroligt fin skröna, en minnesexposé över ett Sverige som fanns nr vi var unga. Jag kan inte låta bli att associera till Håkan Nessers fantastiska roman från 1998 Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Ett väldigt gott betyg.”
Tara

”Det finns en ömsint värme i Ripås skildring av pojkjaget, en värme som sprider sig till läsaren.”
Hallandsposten

Om författaren
Fotograf: Rebeccah Ripås
Böcker av författaren