Flykten från läger 14

Tillbaka

Flykten från läger 14

Författare: Blaine Harden
Titel: Flykten från läger 14
Översättare: Tomas Håkansson
ISBN: 978-91-87319-56-3
Antal sidor: 357
Utgivningsdag: 2013-10-21

Ladda ner omslag

Flykten från läger 14 är den omskakande skildringen inifrån ett nordkoreanskt arbetsläger av en ung människa som lyckades rymma därifrån.

Shin Dong-huyk föddes i arbetslägret 1982 och kände inte till något annat än den värld som fanns innanför det höga elstängslet där han växte upp. I tjugo år präglades hans liv av svält tortyr och angiveri – ett upphittat riskorn kunde leda till en kamp på liv och död. Shin levde långt under varje form av mänsklig värdighet, ända till den dag då han lyckades fly och fann en helt ny värld, på andra sidan taggtråden.

I Flykten från läger 14 berättar journalisten Blaine Harden om Shins ofattbara livsöde och resa, och visar för första gången vilka ohyggligheter som äger rum i de nordkoreanska lägren, där Amnesty befarar att 200 000 människor finns i fångenskap, dömda som motståndare till regimen. I Nordkorea är man skyldig i tre generationer för sådana brott, riktade mot landets idé och ledning. Blaine Harden sätter strålkastarljuset på den ljusskygga och totalitära regim som vi vet relativt lite om men som fortsätter att förskräcka och fascinera.

Sagt om boken:

”En femma till den här boken, den måste man bara läsa… Läs boken och du kommer få en total chock … det går inte att skriva en bättre reportagebok.”

Magnus Utvik, SVT

”Det här är en av de intressantaste och mest skrämmande böcker som jag läst.”

Malou von Sivers, Efter tio

”Boken ger en unik inblick i en sluten regim som förfärar och fängslar.”

Nerikes Allehanda

 ”En utomordentligt välkomponerad och noga genomforskad bok.”

Gotlands Tidningar

 

 

 

Om författaren
Fotograf: Blake Chambliss Ladda ner pressbild
Blaine Harden

Läs mer om författaren

Böcker av författaren