Florence Stephens förlorade värld

Tillbaka

Florence Stephens förlorade värld

Författare: Lena Ebervall & Per Samuelson
Titel: Florence Stephens förlorade värld
Genre: Roman
ISBN: 9789175792385
Antal sidor: 352
Utgivningsdag: 2017-07-19

Ladda ner omslag

Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp.

Men livet igenom hade hon en stor svaghet – sin starka kärlek till kungahuset – och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant.

”Husebysaken” blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike.

Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv.

Sagt om boken:
”En intressant, tankeväckande och spännande bok, som i själva verket är en sannsaga om hur snabbt ett stort livsverk kan slås i spillror om det faller i orätta händer … en spännande bok som skildrar ett säreget levnadsöde.”
Sundsvalls Tidning

”Samuelsson och Ebervall berättar lekande och lätt om hur den nya tiden gled förbi ett Huseby där man gärna höll sig till det gamla och inte ville förstå arbetarnas krav eller behovet av modernisering … Trots den flyhänta stilen glömmer inte författarna detaljerna utan läsaren får veta allt in i minsta lilla snaskighet.”
DAST Magazine

”Florence Stephens förlorade värld är kungligt läsnöje.”
Jenny Lindh, M-Magasin

”Med sprudlande berättarglädje skapar Lena Ebervall och Per E Samuelson en spänningsroman av ett av Sveriges största och märkligaste rättsfall.”
Maj Sjöwall

Om författaren
Fotograf: Peter Knutson Ladda ner pressbild
Lena Ebervall & Per Samuelson

Läs mer om författaren

Böcker av författaren