Flickan med gåvorna

Tillbaka

Flickan med gåvorna

Författare: M.R. Carey
Titel: Flickan med gåvorna
Översättare: Johanna Svartström
Genre: Skräck
ISBN: 9789175792255
Antal sidor: 400
Utgivningsdag: 2017-05-24

Ladda ner omslag

På en gammal militärförläggning sitter tioåriga Melanie inlåst i en cell och väntar på att dagens lektioner ska börja. När hon hämtas håller en vakt en pistol riktad mot hennes huvud medan två andra spänner fast henne i stolen. Forskningschefen är övertygad om att Melanie är en mycket speciell flicka med egenskaper utöver det vanliga. Egenskaper som kan innebära att det fortfarande finns hopp om en framtid för mänskligheten.

I ett England ödelagt efter en zombiekatastrof är befolkningen numera uppdelad i tre grupper: de som hann stänga in sig, vildarna och de hungriga. Och samtidigt som en svampinfektion sprider sig som en dödlig epidemi gör sig några redo för strid.

Sagt om boken:
”Griper tag i dig och släpper inte taget.”
JOHN AJVIDE LINDQVIST

”Jag sträckläser. Och blir till och med överraskad flera gånger. Rekommenderas! /…/ En obehagligt intelligent zombieroman där action blandas med filosofiska frågor, som vem som egentligen är det största monstret.”
SMÅLANDSPOSTEN

”Wow. Bara wow. Det här är så jäkla bra. En riktig vitamininjektion för genren.”
JOHAN ZILLÉN, BLOGGEN BOKBOXEN

”Det är en oerhört spännande bok. Inte bara för att man hela tiden vill veta vad som händer runt nästa hörn, utan också för att den undersöker begrepp som mänsklighet, omänsklighet och dehumanisering.”
TIDNINGEN SYRE

Om författaren
Fotograf: Charlie Hopkinson Ladda ner pressbild
Böcker av författaren