Flickan framför muren

Tillbaka

Flickan framför muren

Författare: Kristina Appelqvist
Titel: Flickan framför muren
Genre: Pusseldeckare
ISBN: 978-91-7579-144-9
Antal sidor: 413
Utgivningsdag: 2015-12-16

Ladda ner omslag

En omstridd tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner bland medier och personal.

Då promotionshögtiden närmar sig ökar dramatiken eftersom universitetets rektor hotas till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en oväntad mardröm.

När litteraturforskaren Helena Waller upptäcker att en nära kollega burit på en mörk hemlighet ger hon sig in i jakten på en samvetslös mördare. Sökandet i det förflutna för henne ända till Berlin och tiden före murens fall.

Sagt om boken
”Förutom en spännande mordgåta innehåller Kristina Appelqvists Flickan framför muren fina skildringar av småstadslivets Skövde och ett intressant persongalleri. ”
Allers

”Kvinnan framför muren är en bok jag inte vill avslöja för mycket handling om. Jag vill uppmuntra er att ta den med er ut på semestern. Boken är som gjuten i hängmattan, på stranden eller i favoritfåtöljen.”
Dagensbok.se

”Kristina Appelqvist har blivit kallad Sveriges Agatha Christie och det med all rätt. Detta är en riktig mysdeckare att krypa upp i soffan med en regnig kväll. Hon har en bra intrig, trovärdiga personer, flera överraskande vändningar och intressant kringhandling. Helt klart är det den bästa i serien från Västgöta universitet. ”
Skaraborgs Allehanda

”Kristina Appelqvist levererar återigen en äkta pusseldeckare. Hon har redan blivit jämförd med författare som Agatha Christie och P. D James och likheterna står sig”
Kristianstadbladet

”Handlingen är rejält snårig men mycket delikat med ett överraskande och skickligt slut. I mitt tycke är det här den bästa av hennes romaner, jag läste den med mycket nöje. ”
Norran

”Hon har ju hittat en helt egen ton med dragning åt både Maria Lang och Dorothy Sayers: lågmälda pusseldeckare, snälla kärlekshistorier.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Jag älskar att Flickan framför muren spänner spänningsmusklerna i vanligtvis sömniga forskarkorridorer”
M-Magasin

”Kristina Appelqvist skriver trivseldeckare, utan några hjärtan i halsgropen eller långdragna, blodiga tortyrscener. Däremot har hon en genomarbetad intrig, människor man tycker om, flera överraskande vändningar och intressant kringhandling. ”
Tara