Flakmopedisten

Tillbaka

Flakmopedisten

Författare: Lasse Berghagen
Titel: Flakmopedisten
Genre: Roman
ISBN: 978-91-87319-06-8
Antal sidor: 244
Utgivningsdag: 2013-04-22

Ladda ner omslag

”Med burleska inslag och med en stor portion humor skruvar han fram en handling som lockar till både fniss och skratt.” Dagbladet

Lasse Berghagen har inte bara Stockholm i sitt hjärta, utan i högsta grad även Dalarna. Här växte han upp under sommarloven, hit har han återvänt och nu tagit över släktgården i Svärdsjö.

Ända sedan barndomen har hans dröm varit att äga en flakmoped. Och nu står den där! Gården är full av minnen från det evigt soliga sommarlovet – med abborrmete, kräftfiske, auktioner och mormors kloka och kärleksfulla omtankar.

Om dessa minnen berättar Lasse Berghagen, liksom om Flakmopedisten Hubbe Åkesson. Det är Hubbe som gör sällskap med Lasse nere i bastun vid sjön, och den historia han berättar är precis vad man kan vänta sig av en äkta flakmopedist.

Sagt om boken:
”Berghagen i ett nötskal! Ömsinta ungdomsminnen blandat med burleska skrönor. Precis så här är den Lasse jag känner. Skratta, snyfta och njut!”
Björn Skifs

”Som en blandning av Vi på Saltkråkan, Vi hade i varje fall tur med vädret och Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö!”
Bokspegeln

”Till min förvåning sitter jag där några gånger med tårar ögonen. I boken blandas prosan med dikter som ofta blivit sångtexter, många av dem är ljuvliga. I den stramare versformen blommar Berghagen.”
Dalarnas Tidning

Om författaren
Lasse Berghagen

Böcker av författaren