Fladdermusmannen

Tillbaka

Fladdermusmannen

Författare:
Titel: Fladdermusmannen
Översättare: Per Olaisen
Genre: Deckare
ISBN: 9789185625451
Antal sidor:
Utgivningsdag: 2007-08-15

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fladdermusmannen är Jo Nesbøs debutroman och har belönats med såväl Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman, som Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman.

En ung norska, känd från tv, hittas död i Australien. Harry Hole skickas till Sydney för att bistå den australiensiska polisen i utredningen av mordet. Trots att han blivit tillsagd att hålla en låg profil hamnar Harry ändå mitt i händelsernas centrum. Snart förstår han och hans kollega, aboriginen Andrew Kensington, att de har att göra med en seriemördare.
Efterforskningarna kring fallet öppnar Harrys ögon för landets rika historia och urbefolkningens fascinerande legender. Samtidigt leder sökandet honom till ett Sydney som aldrig omtalas i turistbroschyrerna: den undre världen med dess tvivelaktiga figurer och omoraliska affärer.

Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren, i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

”Att en debutant kan åstadkomma en så ruggigt välkomponerad deckare måste göra erfarna deckarförfattare gröna av avund.”
Skånska Dagbladet

Om författaren

Böcker av författaren