Fjärilspojken

Tillbaka

Fjärilspojken

Författare: Peter Stjernström
Titel: Fjärilspojken
Genre: Spänningsroman
ISBN: 978-91-7579-143-2
Antal sidor: 367
Utgivningsdag: 2015-12-16

Ladda ner omslag

Ett spädbarn lämnas i skogen. Den lille pojken blöder. Insekter kryllar på honom. Han överlever. Många år senare kommer frågorna till den nu vuxne Jonas. Vilka var hans föräldrar och varför övergav de honom? Och vad är det för märklig begåvning han har? Den underligt starka intuitionen, ska han dölja den eller följa den?

Jonas värvas av det mystiska företaget Apisec som verkar veta mer om honom än han själv. Tillsammans med sin kompis Björne börjar han nysta i sin historia. När de möter den framgångsrika och kompromisslösa Nelly Josefsson märker de att hon och Jonas har något gemensamt. Det visar sig att Jonas historia är en del av något större. Något djupt obehagligt …

Fjärilspojken är en svindlande spänningsroman om vägen mot kunskapens himmelrike – eller helvete. En ond saga om vänskap, vetenskap, makt och vanmakt. Det är mörkt, mystiskt och maxat.

Sagt om boken
”En vindlande berättelse bakåt i tiden, men också en skräckfylld, bitvis fantastisk historia om gamla drömmer och nuets fasa.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”En fascinerande och väl sammanhållen historia ut där den sista pusselbiten läggs på plats först alldeles på slutet. Det är välskrivet, lättläst, intressant och med många infallsvinklar. Stjernström kan sitt hantverk och är dessutom bra påläst.”
Växjöbladet/Kronobergaren

”Spännande, fängslande & stark!”
Bloggen Jennies boklista

Om författaren
Peter Stjernström

Läs mer om författaren

Böcker av författaren