Fight Club

Tillbaka

Fight Club

Författare: Chuck Palahniuk
Titel: Fight Club
Översättare: Anna Hellsten
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-85-7
Antal sidor: 190
Utgivningsdag: 2008-08-13

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fight Club är en av den amerikanska litteraturens milstolpar, och har på några få år blivit en klassiker. Här möter vi ett namnlöst berättarjag och hans mentala motpol Tyler Durden.
Tillsammans startar de föreningen Fight Club, en plats man inte pratar om och där man bokstavligen slår sig fri med knytnävar och bar överkropp. Genom att slåss vill de utmana det moderna samhällets döda balansakt mellan IKEA-hem, affärsresor och själlösa kontorsjobb.

Fight Club är Chuck Palahniuks debutroman och en underhållande och ständigt fascinerande bok som även har filmatiserats med Edward Norton och Brad Pitt i huvudrollerna. Han har sedan dess gett ut ytterligare åtta böcker som alla handlar liksom Fight Club om ett samhälle i förfall.

”Chuck Palahniuk är inte bara den förste som skildrar tomheten i konsumtionssamhället och längtan efter det irrationella, våldsamma eller perversa. Han verkar i samma tradition som J.G. Ballard och Bret Easton Ellis.”
Fredrik Strage >

»Bångstyriga texter av det här slaget kan lätt bli tröttsamma i sin ibland alltför explicita ambition att väcka uppmärksamhet, så blir det aldrig hos Palahniuk. Det här är bara lagom bisarrt, våldsamt kul och grymt begåvat.«
Borås Tidning

Om författaren
Chuck Palahniuk

Böcker av författaren