Fartblinda

Tillbaka

Fartblinda

Författare: Carolina Neurath
Titel: Fartblinda
Genre: Thriller
ISBN: 9789175791968
Antal sidor: 373
Utgivningsdag: 2016-10-19

Ladda ner omslag

Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar.

Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.

Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten.

Sagt om boken:
”Den som inte trodde att en thriller om fiffel och båg i bankvärlden kunde vara intressant ska tänka om – för Carolina Neuraths Fartblinda är hur spännande som helst!”
Allers

”Spännande och lättbegripligt om hur en bankskandal egentligen fungerar. Nöje och fakta på en gång!”
Hemmets Veckotidning

”Självklart levererar Neurath en bra bok. Handlingen i boken rör sig kring mina favoritämnen makt, pengar och höga risker. Läs.”
Aftonbladet

”Carolina Neurath har valt att satsa på det område hon kan bäst, ekonomijournalistiken. Och dessutom har hon skrivit en deckare nästan helt utan mord, blod och våld … Hennes språk flyter bra … Neurath har hittat en ny och egen nisch på den svenska deckarscenen. ”
Smålandsposten

”Fartblinda ger en spännande inblick i en värld där många är beredda att satsa stort, men få är beredda att ta ansvar när det går snett. ”
Ölandsbladet

”Det hade behövts lite mer nerv och spänning i berättandet, men vad Neurath dä­remot lyckas briljant med är att via fiktionen måla upp en trovärdig bild av hur ruttna, sexistiska, bakåtsträvande och monumentalt inkompetenta dessa finansmän är. När boken är slut har hon klätt av dem totalt.”
Västerviks-Tidningen

”Det är inte samma sak att skriva en deckare som ekonomijournalistik, med det kan man dock tro efter att ha läst den här rappa och stilsäkra debuten. Tempot är högt och den som vill ha spännande läsning blir inte lottlös.”
Johannas deckarhörna 

”Neurath kan den världsfrånvända, definitivt fartblinda och många gånger hybrisdrabbade bankvärlden hon skildrar utan och innan. ”
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

”Thrillergenren behöver nya infallsvinklar och Carolina Neuraths rappt skrivna och spännande bok är definitivt ett steg i rätt riktning. ”
Hallandsposten

”Neurath har gjort en gedigen debut och med koncis stil skrivit en thriller som utspelar sig i finansbranschen.”
BTJ-häftet nr 6, 2016

”Neurath lyckas göra ämnet både begripligt, intressant och spännande … den är baserad på verklig grund, krisen i HQ Bank, vilket gör läsningen än mer intressant … bra tempo och spännande intriger med karaktärer som Neurath lyckas göra flersidiga.”
Gefle Dagblad

”En spännande och initierad thriller i finansmiljö. Parallellerna till den uppmärksammade HQ-kraschen för några år sedan gör boken extra kittlande … underbart att följa hur egoistiska, sexistiska och snuskigt rika finanssnubbar trasslar in sig i lögner och faller på eget grepp.”
Damernas Värld

”Spännande, initierat och troligen obehagligt nära sanningen … Klart läsvärd för alla som är det minsta intresserade av ekonomi, journalistik eller helt enkelt vill sluka nåt bra. ”
Tara

Om författaren
Fotograf: Anna-Lena Ahlström Ladda ner pressbild
Carolina Neurath

Läs mer om författaren

Böcker av författaren