Färden genom mangroven

Tillbaka

Färden genom mangroven

Författare: Maryse Condé
Titel: Färden genom mangroven
Genre: Roman
ISBN: 978-91-85625-78-9
Antal sidor: 256
Utgivningsdag: 2008-04-16

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Francis Sancher hittas död, med ansiktet nedtryckt i leran, på en stig i den lilla byn Rivière au Sel på Guadeloupe. I livet var han en hemlighetsfull man som ofta brukade förutspå att han skulle gå en onaturlig död till mötes.

Sancher var en främling och bland byborna cirkulerade historier om hans ondska. Han hade kommit från ingenstans och slagit sig ned i ett gudsförgätet hus utanför byn. Romflaskan och några få förtrogna var hans enda sällskap.

Men fastän byborna skydde honom som pesten kommer de alla till hans likvaka, för sådan är seden. Här möter vi dem alla och genom deras minnen även Francis Sancher. Under natten rullas historierna om denne hemlighetsfulle man ut och vi får pusselbitarna till mysteriet Francis Sancher.

Färden genom mangroven är en färgstark skildring som levande fångar den karibiska kulturens temperament och dramatiska historia.

”En mycket stark roman.”
Gefle Dagblad

”I skildringen av det lilla samhället introducerar Maryse Condé läsaren till en unik karibisk och kreolsk kultur. Svårt att tänka mig en bättre introduktion till livet på Guadeloupe.”
Vagabond

Om författaren
Maryse Condé

Läs mer om författaren

Böcker av författaren