Fångad av hakkorset

Tillbaka

Fångad av hakkorset

Författare: Bruno Manz
Titel: Fångad av hakkorset
Genre: Biografi
ISBN: 978-91-86067-45-8
Antal sidor: 304
Utgivningsdag: 2009-03-18

Ladda ner omslag

Titeln är slutsåld hos förlaget.

Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Bruno Manz berättar uppriktigt om hur han redan som barn blev övertygad nazist, hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget och hur han först efter krigsslutet blev medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i både Luftwaffe och Wehrmacht.
Men efter kriget ställdes Manz inför faktum och tvingades rannsaka sitt förflutna. Han kände så starkt att historien måste berättas att han skrev denna utlämnande självbiografi.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

”Ett avslöjande dokument, gripande, till stora delar otäckt, samtidigt dramatiskt. Boken är ett självutlämnande vittnesmål om ett fruktansvärt och omänskligt system.”
Jönköpings-Posten

Om författaren
Bruno Manz

Böcker av författaren