Fadersmord

Tillbaka

Fadersmord

Författare: Carina Bergfeldt
Titel: Fadersmord
Genre: Thriller
ISBN: 978-91-86969-58-5
Antal sidor: 432
Utgivningsdag: 2012-09-26

Ladda ner omslag

Psykologisk romandebut i sann Dexter-anda!

Med minutiös noggrannhet planerar en anonym mördare att genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett levande helvete. Planen på det ultimata mordet läggs i detalj enligt tvseriemördaren Dexter Morgan som förebild. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, trots sitt makabra innehåll, är utsmyckad som en oskuldsfull flickas dagbok med färgglada muffins. Och för att inte tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där: Fadersmord.

Samtidigt som fadersmordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön, och det är ingen tvekan om att hon har blivit mördad. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler intensivt med fallet parallellt som reportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver sin egen brottsutredning. Alla tre har sina personliga anledningar till att lösa mordfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra – relationer som den här vintern sätts på svåra prov. Och kanske bär en av dem på mörkaste hemligheten av alla …

Sagt om boken:
”Hämndlysten debut i sann Dexter-anda!”
Mons Kallentoft

”En bra intrig, intressanta karaktärer och ett roligt upplägg.”
Dagens Nyheter

Fadersmord är en klaustrofobisk, välskriven och spännande berättelse … fick känslan av att befinna mig i en verklighet där precis vad som helst kan hända.”
Mons Kallentoft

Om författaren
Fotograf: Andreas Bardell Ladda ner pressbild
Carina Bergfeldt

Läs mer om författaren

Böcker av författaren